Velika je nepravda što ženama ne daju toliko dobre uloge kao muškarcima. Uglavnom žene dobiju neke ozbiljne dosadne likove, ili glupe likove koji služe samo da pokažu sise i guzicu, i tako filmu donesu još koju paru. Ali na sreću, ima izuzetaka, postoji i dosta zanimljivih ženskih likova, a ovo je lista o 10 meni omiljenih. Pa da počnemo…

10. Arya Stark10. Arya Stark.jpg

Ajra Stark je lik iz serije Game of Thrones. Bila mi je mnogo bolji lik, ali poslednje dve sezone me je baš smorila. Verujem da će u novoj sezoni biti mnogo bolja, i možda se popne na mnogo više mesto na ovoj listi.

9. Ellen Ripley9. Ellen Ripley.jpg

Elen Ripli je glavni lik iz serijala Alien. Verujem da je ona prvi ženski akcioni heroj. Dokazala je da žene u filmu nisu samo likovi koje treba spasiti, već da i one same mogu spasiti nekoga, i ubiti veliko čudovište.

8. Beatrix Kiddo8. The Bride.jpg

Nisam fan ta dva Kill Bill filma. Volim Tarantinove filmove, ali ovde mi se ne sviđa kako je urađena ta krv. Kao da je crtani film. Ali glavni ženski lik, Beatrix Kiddo, ili poznatija kao The Bride, je pravi “badass”. Postala je veliki akcioni heroj.

7. Dee Reynolds7. Dee Reynolds.jpg

Sweet Dee je drolja, ali simpatična, duhovita drolja. U seriji It’s Always Sunny in Philadelphia niko nije normalan, pa ni ona. Zanimljive su scene sa njom, i verovatno je najduhovitiji ženski fiktivni lik.

6. Eleven6. Eleven.jpg

Eleven je najbolji lik iz serije Stranger Things. Ona ima telekinetičke moći. Nema baš dobre društvene veštine, i zbog toga su zanimljive scene kada se druži sa ostalom decom iz serije. Siguran sam da nije poginula u prvoj sezoni, i da će se pojaviti u drugoj.

5. Imperator Furiosa5. Imperator Furiosa.jpg

Mad Max film iz 2015. godine je i najbolji film u serijalu. Pored Maksa, zapažen lik je i Imperatorka Furioza, koju igra prelepa Šarliz Teron. Iskreno se nadam da će se pojaviti i u sledećem nastavku Mad Max-a, ili možda čak i neki spin-off da se snimi sa njom u glavnoj ulozi.

4. Princess Leia Organa4. Princess Leia Organa.jpeg

Ćerka Darta Vejdera, sestra Luka Skajvokera, i žena Hana Soloa. Han Solo i Leia su mi jedan od omiljenih filmskih parova. Ma šta jedan, oni su mi omiljeni filmski par. Postala je ikona zbog frizure i onog seksi bikinija.

3. Catwoman3. Catwoman.jpg

Lopov koji je obučen kao mačka, i koji se kreće kao mačka. Kul, zar ne? Betmenov negativac, u nekim verzijama i njegova ljubavnica. Mislim da je ona najstariji lik na ovoj listi. Hoću reći, lik je stvoren 1940. godine.

2. Phoebe Buffay2. Phoebe Buffay.jpg

Fibi je luda, otkačena, duhovita, ponekad malo glupa, a ponekad pravi genije. Dobre je duše, uvek želi da pomogne, piše i peva glupe pesme, i boli je uvo šta drugi misle. Svako bi voleo prijatelja kao što je Fibi.

1. Amy Dunne1. Amy Dunne.jpg

Ejmi Dan je neverovatno zla osoba, i mnogo mi se sviđa, kao lik. Jedino veće zlo koje postoji na filmu ili seriji, je Hanibal Lektor. Psihijatra koji je serijski ubica, i još kanibal, ne možeš baš tako lako prevazići. Ali Ejmi je mnogo blizu, i svaki muškarac ima traume zbog nje. Film Gone Girl je remek-delo, a za to je zaslužna Ejmi, žena koja je rešila da se osveti mužu tako što će nestati, i pokušati da ubedi svet da ju je muž ubio. Pa čak ni moja bivša nije toliko zla!

Hvala što ste pročitali do kraja.

Advertisements